Vi tilbyr:

Vi tilbyr mye spennende og variert på våre ulike hoteller. Her finner du et lite utvalg. Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål.

Kokkekamp – Kreativ sommerfest

På Jæren Hotel har vi kreative og dyktige kokker som ønsker å ta dere med på spennende kokkekamp med grilling. God stemning. Her får dere være kreative og vise hvor flinke dere er, akkompagnert av noe godt i glasset. Vi varter opp med varme kilder, bål og sommermusikk til de små timer.

Gammebryllup

Dette er bryllupet for de som virkelig ønsker noe annerledes, her blir dere ikke møtt med rød løper men med fakler og bål.

Gjestene må ha fritidstøy og gode sko, her er kjoler og stiletthæler umulig, turen opp tar 20-30 minutter og du kjenner det litt i leggene og pulsen stiger. Når en når toppen og nyter den fantastiske utsikten, skåler vi med brudeparet og lar inntrykkene sige inn.

Vi starter med å servere litt spekemat fra fat når en står ute og koser seg, skulle det regne trekker vi inn under gresstaket.

Turen går videre inn i gammen, her har vi dekket med hvite duker, tøyservietter og skikkelige glass og tallerker, ikke noe papp og plast her. Ved grua står kokken og legger siste hånd på maten og det serveres middag og dessert

Ingen plass blir en tale eller sang mer intim enn her, talgelys, bål, steinvegger og sittende på skinnfell blir i hvert fall dette et annerledes bryllup.

Tradisjonsrikt bryllup – Kronen Gaard Hotell

Brudeparet ønskes velkommen på rød løper, flagget er heist og velkomstdrinken står klar.

Vi serverer 3 retters middag fra fat og 2 ganger servering av hovedretten er vanlig. Etter hovedretten er det tid for taler og sang før en strekker på bena og inntar desserten.

Mens dere koser dere med ventekaffe, rigger vi om lokalet til småbord før kakene settes klar på buffet. Skulle salt-trangen melde seg kan vi tilby nattmat.

Bryllup på formiddagen – Kronen Gaard Hotell

Champagne og jordbær er den perfekte start på et formiddagsbryllup.

På lekre fat har vi laget ulike typer fingermat som vi går rundt og serverer, om gjestene står eller sitter ved bordet er valgfritt. Som en søt avslutning kan gjestene dyppe friske frukter i varm sjokolade fra vår sjokoladefontene.

Når det nærmer seg ettermiddag går gjerne veien videre til vennefest eller ett spennende reisemål.

Bryllupsdag

Safir, gull og smaragd – vi har festlokalet!
Noen anledninger fortjener spesielle omgivelser! Ønsker du å feire din bryllupdag i unike omgivelser, bo romantisk eller markere en annen viktig anledning er våre hoteller med førsteklasses restauranter et ypperlig valg.

Tapasbryllup

Ønsker dere ett uformelt bryllup er tapas eller småretter som vi liker å kalle det, bryllupet for dere.
Vi anbefaler småbord eller runde bord slik at det er enkelt for alle å reise seg og gå til buffeten, du er garantert mingling og alle får snakket med alle.

Buffeten byr på mange ulike smaksopplevelser og kokken er selvfølgelig på plass for å fortelle om godsakene. Vi anbefaler sjokoladefontene som en del av det søte og dere er hjertelig velkomne til å servere kaker senere på kvelden.

Vinterbryllup

Innkjørselen er som et julekort med snø og fakler som ønsker velkommen. Flagget og den røde løperen er selvsagt også på plass.

Kontrasten med den mørke kvelden ute og det å komme inn i lune omgivelser med talgelys og varm eplegløgg er magisk. Overnatting for brudepar og gjester er alltid hyggelig. Ønsker dere frokost på sengen eller å samles sammen med gjestene? Valget er deres.

Hagebryllup

Fuglene kvitrer og brudeparet trer inn i hagen på rød løper og vielsen finner sted gjerne akkompagnert med romantisk musikk.

Bålet spraker på tunet og lyktene blir tent for å skape den rette stemningen. Skulle vi være så heldige at værgudene var med oss kan en spise ute men av erfaring vet vi at det er lurt å spise innendørs. Gjestene er tynt kledd, bare skuldrer og alderspranget er stort.

Vi serverer gjerne grillmat og småretter på buffet, da får alle gjestene bevege seg og stemningen blir lett og ledig

70, 80 og 90-årsdag

Festlokaler i vakre omgivelser både inne og ute.

Gjestestuene våre ligger i vakre omgivelser både i Sandnes, på Vatne, sentralt på Bryne og i Kvinesdal. Du kan velge et enkelt lokale eller hele huset, alt etter hva slags arrangement som planlegges. I tillegg har vi vakre uteområder som er i flittig bruk i sommerhalvåret.

Navnefest / dåp

Her i Kronengruppen har vi nydelige lokaler med en spesiell og unik atmosfære!

Hvert år arrangerer vi mange barnedåper og familiehøytider. Vi kan glede oss over positive tilbakemeldinger fra fornøyde gjester.

Våre kjøkkensjefer har satt sammen forskjellige menyforslag basert på sesongens beste råvarer og det vårt distrikt har å by på. Om dere vil, er dere selvfølgelig hjertelig velkommen til en uforpliktende visning og en prat.

Nostalgisk og tradisjonsrikt bryllup – GamlaVærket

Vi har lang erfaring med å arrangere bryllup, og setter vår ære i at det vordende paret trygt kan overlate alle detaljer til oss!

Kjøkkenet prøvesmaker menyer og viner i forkant, vi diskuterer bordoppsett og oppdekning, og ellers alle små og store detaljer som hører med. Vi har heist flagget, rullet ut den røde løperen og dekket til fest med hvite duker, hvite tøy servietter og levende lys, alt etter deres ønske. Vi hjelper gjerne til med å skreddersy både vielsen og feiringen; Ingen skal være i tvil om at dette er en høytidsdag!

Vi har flotte bryllupslokaler, både små og store, som bærer preg av tradisjon og historie, enten dere planlegger en stor bryllupsfest eller en mer intim feiring. Ta gjerne en tur innom for en omvisning og titt på selskapslokalene.

Om dere har behov for overnatting har vi 29 flotte værelser til disposisjon. 22 dobbeltrom, 6 enkeltrom og 1 bryllupssuite.

Livets merkedager

Hver dag kan feires, men noen dager er viktigere enn andre.

Fleksible lokaler og lang kompetanse
Enten det er en fødselsdag, barnedåp, konfirmasjon, bryllupsdag, jubileum eller annen anledning, på Kronen Gaard Hotell har vi stor kompetanse på alle typer merkedager. Vi kan tilby flere ulike lokaler både når det gjelder utseende og utforming.

Vår veiledning, deres selskap
Det viktigste blir for oss å tilrettelegge for en dag som gir gode minner, hvor dere skal få slappe av og nyte god og varm mat. Vi hjelper dere med å velge alt fra bordoppsett, til musiker eller transport hvis dette skulle være aktuelt. For et personlig preg på arrangementet er ofte egne blomster og medbrakte kaker en suksess, så passer vi på å stille med resten.

Gratis overnatting?
Hva er vel koseligere enn å samles til felles frokost etter ett hyggelig selskap, da kan en prate med venner og familie som en gjerne ikke treffer så ofte. Om en feirer 50,60,70,80 årsdag elller andre merkedager er det gjerne noen som blir tidligere trøtte enn andre, da er det bare å finne rommet og krype under dyna. For å gjøre litt stas på jubilanten får de ett dobbeltrom gratis hvis selskapet har over 10 overnattingsrom.

Sommerfest i hagen

Uforglemmelig kveld
Kronen Gaard gir deg sommerens høydepunkt med en lystig fest på landet. Du blir servert smaken av sommer med mat fra grillen og god drikke i glasset.

Sommerstemning
Rolige og vakre omgivelser akkompagnert med trubadur som spiller opp til dans, sikrer topp stemning for alle
som deltar. Fra midten av mai har vi telt i hagen. Vi stiller med lune pledd og varme kilder om det skulle bli en kjølig sommeraften.

50 og 60-årsdag

Feir din dag hos oss!

Lokaler fylt med god atmosfære, kjøkken som er kjent for sin gode mat og servering i høy klasse bidrar til en minneverdig opplevelse.

Gi oss gjerne en utfordring om du ønsker å ha temafest – vi kommer gjerne med forslag til din dag!

Minnestund

En samling med nære og kjære.

En minnestund eller minnesamvær er der familie og venner samles over et måltid, og minnes den avdøde etter seremonien. Mange opplever denne samlingen som en fin avslutning på prosessen frem mot begravelsen, og fellesskapet gjør godt.

Kontakt oss så hjelper vi deg med å organisere en minnestund for familie og venner.

Midtuke-Julebord

Velkommen til ekte julestemning på Kronen Gaard!

Når mørket legger seg over by og land, tenner vi bål i hagen og lys i vinduene og inviterer inn i varmen til juleselskap.

Tradisjoner er viktig i førjulstiden og det er de små detaljer som teller. Vi bruker alle våre kunster; Tradisjonsrik mat, diskret pynt og hjemmelaget julegløgg, til å sette den riktige stemningen.

Konfirmasjon – GamlaVærket

Det er mye å tenke på når den håpefulle skal konfirmeres. Men du behøver ikke kave med alt.

Vi har alt som trenges for å gjøre konfirmasjonen vellykket. Lokaler fylt med god atmosfære, kjøkken som er kjent for sin gode mat og servering i høy klasse bidrar til en minneverdig opplevelse.

Gildesalen
For de store anledningene dekker vi i Gildesalen.
Vårt storstue med plass til 80-90 personer er fullt utstyrt med eget kjøkken, bar, dansegulv og egen garderobe.

Gjestestuen
Gjestestuen passer godt for selskaper mellom 15 – 40 personer.

Styrerom 1 & 2
Styrerom 1 er innredet i gammel stil som passer for selskaper inntil 20 personer. Styrerom 2 passer for selskaper inntil 20 personer.

Ringovnen
Å sitte i den gamle brenneovnen er noe helt spesielt. Egner seg best for å nyte et godt måltid i et av regionens mest unike selskapslokaler. Langbord for 20 personer.

Oppredningen
Er et adskilt lokale i restauranten med plass opp til 40 personer.

5. etasje
GamlaVærkets nyeste lokale i 5 etasje med utsikt over Sandnes. Passer for selskaper inntil 35 personer.

Velkommen til oss på GamlaVærket Hotell & Restaurant til tradisjon, atmosfære, kjærlig omtanke og en annerledes hotellopplevelse.

Julebord i bevegelse

Varm velkomst
Ved ankomst på Kronen Gaard blir du servert hjemmelaget gløgg i Vandrehallen, til stemningsfull musikk. Kokkene våre lager salat med lun andeconfit til forrett og fra bufet serveres den deiligste julemat.

Bevegelse hele kvelden
Etter en deilig middag arrangeres gamblers night i et eget lokale i hagen. I gårdshuset vekker vi liv i sommerminner fra sydligere strøk med Viking pub og karaoke. Utover kvelden og natten blir det dans i Vandrehallen.

Kanopadling

Kronen Gaard har gått til innkjøp av 12 stk kanoer som vi har til utleie for alle våre gjester, enten de er på kurs eller på ferie, og ellers til alle som måtte ønske å benytte seg av dette tilbudet.

Kanoene ligger på en slipp på Alsvik og er til utleie for bruk i Ims-Lutsi vassdraget.
Kart over området og nøkler til hengelåsene, samt årer og redningsvester utleveres i
resepsjonen på hotellet.

Ønsker du mat med på turen? Bestill en smakfull nistepakke når du bestiller kano, og alt står klar når du kommer. Eller kanskje en god middag i restauranten kan smake etter endt tur?

Vinterlysfest

Varm velkomst
Kronen Gaard lyses opp med svevelykter, lyslenker og fakler slik at du kan feire året som har gått og det nye året som kommer. Ved ankomst blir du servert varm vinterdrikk i Vandrehallen eller ute rundt bålet.

Mat og dans
Vi serverer deg en bugnende buffet fri for julemat og spiller opp til dans i vandrehallen i de sene vintertimer.

Tradisjonelt julebord

GamlaVærket

Julebord for alle sanser! Vi byr på det aller ypperste av norsk tradisjonell julemat i en særpreget atmosfære

Dagpakke kurs og konferanse

Arbeidsdagen når en er på kurs er ofte lang og sulten begynner å melde seg på ettermiddagen, da er det godt med litt påfyll før en tar fatt på siste arbeidsøkt.

Mellemat, er en tradisjon de har på gårdene, det er rett og slett en brødblings med pålegg som de spiste på ettermiddagen før siste økt.

Kvess, kjøkkenet vårt byr på det beste og setter frem deilig St. Kristina spekeskinke, røykt reinsdyrplomme, fenarull, bringebærsirup og rømme for å sette den ekstra smaken på det salte. Av oster setter vi frem den prisbelønte Kraftkaren, Jarlsberg XO, ulike hvitskimmel og blåskimmel oster, serveres med fikenkompott, dadler og druer.

Jærsk julebord

Varm velkomst

På Jæren Hotel ønsker vi velkommen med masse lys, fyr i peisen, levende musikk, stemningsfulle lokaler og kokkene lager god tradisjonsrik julemat fra det jærske kjøkken.

Levende musikk

Ønsker dere eget lokale eller egen musiker, så ordner vi dette.

Kjøkkenteater

Salen er kanskje ikke fullstappet, men rollen skal likefullt tolkes. Her går teppet opp for deg som liker mat og har en liten skuespiller i magen.

Kjøkkenteater
Har du noen gang lurt på hvordan det er å jobbe som kjøkkensjef? Hva med kokk, eller servitør? Her har du sjansen. På vårt kjøkkenteater får grupper på 20-50 personer prøve å drive et kjøkken. Med kyndig veiledning lager vi vår egen mat, og på kjøkkenteateret får vi naturlig nok også spise maten etterpå.

Her er det lov å leve seg akkurat så ordentlig inn i rollen som man selv føler for og de fleste som deltar synes fort vi blir et hotell i særklasse.

Golf

Golf nesten året rundt

Rogaland er viden kjent for sine mange golfbaner, vinteren er mild og banene er spilleklare nesten hele året. Kronen Gaard Hotell har samarbeid med Sandnes Golfklubb, er man er medlem av hvilken som helst klubb, er det bare greenfee å betale når dere ankommer klubben.

Gå inn på sandnesgolfklubb.no for mer informasjon om klubben.

Vandrepakken

Kronen Gaard Hotell ligger i naturskjønne omgivelser, dette ønsker vi å dele med deg.

To av turer våre starter allerede på hotelltrappen. «Lunsjturen» tar ca 45 minutter og turen til fjellgammen tar ca 1,5 time.

Pakken inkluderer en ryggsekk som vi pakker og fyller med kart, vannflasker, sjokolade, frukt ,matpakke.
Etter turen venter en deilig seng å sove i med påfølgende frokost som gjerne kan nytes ute i hagen hvis været viser seg fra den beste siden.

Gode som evt fritidssko og joggesko må du fikse selv, sandaler og høye hæler anbefales ikke.